Voedselverspilling

Papieren tas met groenten. Minder voedsel verspillen.
In Nederland gooien we ruim 33 kilo eten per persoon weg per jaar. Daarnaast gieten we ook nog eens zo'n 65 liter drinken door de gootsteen. Zonde voor het milieu en je portemonnee! Milieu Centraal helpt je om minder voedsel te verspillen.

Voedselverspilling in het kort

De redenen voor voedselverspilling zijn heel verschillend: teveel gekocht, te lang bewaard of toch niet lekker, een miskoop. Elk jaar gooit de gemiddelde Nederlander gemiddeld ruim 33 kilo eten weg. Dat komt neer op zo’n 140 euro die in de afvalcontainer gaat. Dat is natuurlijk ook zonde voor het milieu en het klimaat; alle moeite en energie die is ingezet om het voedsel te produceren, is voor niets geweest. Met name brood en zuivel verdwijnt vaak in de prullenbak. Zonde, want door op maat in te kopen, slim te bewaren en te koken met restjes, kun je veel eten van de vuilnisbelt redden.