Voedselverspilling
Voorkom voedselverspilling
Onnodig eten en drinken weggooien is zonde voor het milieu en je portemonnee. Bekijk de tips tegen voedselverspilling.
Slim bewaren
Een Nederlander gooit jaarlijks gemiddeld ruim 33 kilo goed voedsel in de vuilnisbak. Deels gaat het om eten dat in de afvalbak belandt omdat het verkeerd...
Eten kopen op maat
Slim boodschappen doen kan veel voedselverspilling voorkomen. Dat is nodig want per persoon gooien we ieder jaar gemiddeld ruim 33 kilo eetbaar voedsel...
Koken op maat
Jaarlijks gaat er per persoon ruim 33 kilo eetbaar voedsel naar de afvalbak (dat is zo'n € 140!). Kook jij ook regelmatig te veel? Precies zoveel koken...
Verspillingsvrije coach
Gooi je vaker eten weg dan je zou willen? Dan kun je de hulp inroepen van coach Mila. Als verspillingsvrije coach deelt Mila graag tips en trucs om minder...
Quiz: beperkt houdbaar
Weet jij alles over het slim bewaren van voedsel? Doe de quiz en ontdek of je een echte alles(w)eter bent als het gaat om houdbaarheid of dat je nog wat...
Quiz: verspil me niet
Hoeveel kaas heb jij gegeten van voedselverspilling? Ontdek of jij alles weet over het bewaren van eten. Check de houdbaarheid van jouw kennis en doe de...
Voedselverspilling in het kort
De redenen voor voedselverspilling zijn heel verschillend: teveel gekocht, te lang bewaard of toch niet lekker, een miskoop. Elk jaar gooit de gemiddelde Nederlander gemiddeld ruim 33 kilo eten weg. Dat komt neer op zo’n 140 euro die in de afvalcontainer gaat. Dat is natuurlijk ook zonde voor het milieu en het klimaat; alle moeite en energie die is ingezet om het voedsel te produceren, is voor niets geweest. Met name brood en zuivel verdwijnt vaak in de prullenbak. Zonde, want door op maat in te kopen, slim te bewaren en te koken met restjes, kun je veel eten van de vuilnisbelt redden.