Allesreinigers
Tips allesreinigers
-
01
Voor het schoonmaken met allesreiniger kun je koud water gebruiken.
-
02
Als je de allesreiniger op het vuil laat inwerken en daarna goed boent, heb je er minder van nodig.
-
03
Allesreinigers bevatten stoffen die schadelijk zijn voor waterleven. Gooi je sopje daarom nooit op straat of in je tuin.
-
04
Allesreinigers met een milieukeurmerk belasten het milieu minder.
-
05
Volg de doseerinstructie op het etiket. Vaak heb je minder nodig dan je denkt.
Voor welke schoonmaakklus?
Allesreinigers zijn geschikt om harde oppervlakken schoon te maken. Glas, gelakt hout, tegels en zeil bijvoorbeeld. De naam is een beetje misleidend: je kunt er niet álles mee schoonmaken.
Zeep is goed afbreekbaar
Wettelijk is vastgelegd dat alle wasactieve stoffen (de zeep) in schoonmaakmiddelen goed afbreekbaar moeten zijn. Het afbreken van de zeep kost echter wel energie, dus hoe minder ervan in het riool komt, hoe beter. Vaak wordt er meer gebruikt dan nodig is, let dus goed op de doseringsvoorschriften op de verpakking. Dat is helemaal belangrijk als je een geconcentreerd middel gebruikt.
Hardnekkig vuil
Hardnekkig vuil kun je makkelijker verwijderen met een schuursponsje of wat schuurmiddel. Hierin zit fijngemalen kalksteen, dat zorgt voor een schurende werking. Dat is een effectievere methode dan grote hoeveelheden zeep gebruiken.
Vochtige schoonmaakdoekjes
Vochtige schoonmaakdoekjes die je na eenmalig gebruik weggooit, zijn meestal deels van plastic gemaakt. Zowel het fabriceren van het plastic als de papiervezel heeft negatieve effecten op het milieu. Gebruik daarom bij voorkeur een oude katoenen lap als schoonmaakdoekje. Mocht je toch wegwerp schoonmaakdoekjes gebruiken, gooi die dan weg bij het restafval en nooit in het toilet.
Lees meer over
Schoonmaaktips
Schoonmaken is goed voor het onderhoud van je spullen en voor de hygiëne in huis. In de winkel vind je voor elk schoonmaakklusje wel een speciaal middel,...
Sanitairreinigers
Bacteriën zitten graag op vervuilde of ruwe oppervlakken. Als je vuil en kalk op tijd verwijdert met een sanitairreiniger, heb je ook in je toilet geen...
Afwassen
Afwassen met de hand is meestal beter voor het milieu dan de vaat in de vaatwasser doen. Voorwaarde is wel dat je weinig warm water gebruikt: doe de vaat...