Binnen een week minder voedsel verspillen
In Nederland gooien we per persoon per jaar wel 33 kilo goed eten weg. Dat komt neer op zo’n 140 euro per persoon die in de afvalcontainer gaat. Doe 140 euro maal het aantal mensen in je huishouden en je weet hoeveel je kunt besparen op jaarbasis als het je lukt om niets meer weg te gooien.
Maar het is natuurlijk ook zonde voor het milieu en het klimaat; alle moeite en energie die het heeft gekost om het voedsel te produceren, is voor niets geweest.
Verspillingsvrije coach
Gooi je vaker eten weg dan je zou willen? Dan kun je nu de hulp inroepen van Verspillingsvrije coach Mila van Milieu Centraal. Verspreid over de dag krijg je enkele berichten. Zo kost het je telkens maar een minuutje. Het is leuk om te doen, bespaart je geld en voor je het weet ben jij een Verspillingsvrij Kampioen!
Lees meer over voedselverspilling
Voorkom voedselverspilling
Onnodig eten en drinken weggooien is zonde voor het milieu en je portemonnee. Bekijk de tips tegen voedselverspilling.
Slim bewaren
Een Nederlander gooit jaarlijks gemiddeld ruim 33 kilo goed voedsel in de vuilnisbak. Deels gaat het om eten dat in de afvalbak belandt omdat het verkeerd...