Recepten voor restjes

Vrouw snijdt groenten en man en kind staan op de achtergrond. Eten en drinken zorgt voor 20 tot 30 procent van onze milieubelasting.

Minder verspillen

Verspillingsvrije coach Nog meer tips en inspiratie om minder voedsel te verspillen? Krijg tips van de Verspillingsvrije coach! Doe mee!
Met restjes van maaltijden kun je lekkere hapjes en bijgerechten maken. Hieronder smakelijke restjesrecepten en tips van culinair journalist Loethe Olthuis.

Van het eten dat we kopen verdwijnt een deel in de vuilnisbak. Zonde want die verspilling kost geld en belast het milieu. Door kliekjes te eten kun je een deel van die verspilling voorkomen. Bekijk bijvoorbeeld onderstaande lekkere recepten voor restjes brood, rijst en pasta.

Recepten voor oud brood

Wist je dat... ...voor wentelteefjes oud brood een must is?

Recepten voor rijstrestjes

Wist je dat... ...rijst meepureren in een soep zorgt voor een romige smaak?

Recepten voor pastarestjes

Wist je dat... ...je een pastasalade iets sterker van smaak moet maken dan je gewend bent? Pasta neemt veel smaak op!